trešdiena, 2018. gada 8. augusts

Arheoloģisko kreklu šūšanas darbnīca BIRZĒS

Maruta Voitkus-Lūkina, dievture, Biržu saimniece

No piektdienas 31. augusta līdz svētdienai 2. septembrim 2018 Birzēs arheoloģisko linu kreklu šūšanas darbnīca Vijas Liepas vadībā. Visi mīļi gaidīti. Pieteikšanās pa e-pastu mvoitkuslukins@gmail.com, pret ko saņemsit skaidrojumu, kā nonākt Birzēs (Talsu novadā), kā arī bankas konta numuru, kuŗā iepriekš iemaksāt honorāram paredzētu ziedojumu. Dalībnieku skaits ierobežots - desmit.

Uzturu un nakšņošanu uzsauc Maruta Voitkus-Lūkina, sākot ar vakariņām piektdien pulksten 18:30. Ēdienkarte veģetāriešu. Ir astoņas gultas vietas (trīs no tām daloties dubultgultā, t.s. "laulības gultā") un divi uz grīdas liekami matrači. Ir spilveni, segas, dvieļi, gultas veļa. Ja būs abu dzimumu dalībnieki un ja kāds pretojas pārnakšņot raibā rindā, varam pārkārtoties pa telpām, lai vīriešiem-sievietēm atsevišķi. Ir divas dušas, divas tualetes. Ir dīķis peldēšanai.

Būs jāsamet honorārs darbnīcas vadītājai Vijai Liepai. Seko viņas vārdi tajā sakarā: "Marutiņ, lūdzu, skaties, lai dalībniekiem neiznāk par dārgu. Es jau mīļuprāt brīvo laiku veltītu mājās nepadarītiem darbiem. Uz Koknesi mani aizveda, atveda un paši bija izdomājuši par dienu tos 50, Katlakalnā bija kreklu šūšana projekta ietvarā." Man pašai šķiet, ka €50 būtu minimālais, ko būtu vēlams samest. Sēklas nauda, €10, jau ir.

No Vijas ir šāds švarīgs norādījums:

"Būtu vēlams līdzi izmazgāts audums krekla priekšpuses un mugurpuses kopgaŗumā, šujamadata, grieznes, mērlente un kniepadatas. Ja neskaidrība par audumu, sazināties vija.liepa@inbox.lv vai 28364759 Paņemšu balto un pelēko lina diegu. Audumu visiem nevarēšu atvest ar autobusu, bet tikai daļai."

Reklāma: Pagājušgada celaiņu audēju darbnīcai Birzēs labas atskaņas.

1 komentārs:

  1. Bildē Vija auž prievīti vai celaini, ko viņa arī labi prot.

    Kreklu šūt -- tas ir ar diegu un adatu caur linu drēbi.

    AtbildētDzēst