trešdiena, 2013. gada 11. septembris

TRADICIONĀLĀS DZIEDĀŠANAS UN KOKLĒŠANAS SKOLA




Līdzi Saules ritējumam debesu jumā, līdzi Zemes ripojumam, līdzi Piena ceļam Visuma klaidā ritam mēs, ļaudis un mūsu dziesmas. Mūsu senie un jaunākie balsi.

Izdziedot Sauli mēs izdziedam gaismu, debesis, laiku, Dievu, Laimu, Māru, Pērkonu. Rudenī dziedam rudens dziesmas un vasarā – vasaras, pavasarī rotājam, bet ziemā balsis mazliet paslēpjas, ieritinās kamolos. Tā tas ir mūsu dzīvē, tā tas ir dabā.

Katram laika posmam gada ritā un mūsu dzīvēs sava vieta un savs raksts, katram rakstam sava atbilstoša dziesma.

Tik daudz mūsu dziesmās ielikts Saules vārds, tik daudz ieskandēta Saules sūtība un Saules ceļš, ka mēs šo Dziedāšanas skolu varam droši dēvēt par Saules dziesmu skolu.

Kopš šīrudens izveidota arī koklēt mācīšanās telpa - tie, kuriem ir savas kokles, aicināti pievienoties koklēšanas stundās. Arī te nav svarīgs iepriekšējās pieredzes daudzums.



Apgūt tradicionālās dziedāšanas un koklēšanas prasmes, iepazīt un pilnveidot savas dabiskās muzikālās un balss iespējas var ikviens jebkurš vecumā un ar jebkuru līdzšinējo pieredzi - svarīgākais ir vēlme dziedāt, vēlme koklēt, vēlme iedziļināties pašam sevī, tradīcijā un senajā un mūžīgajā pasaules tvērumā. Pat ja mainās laiks, telpa un uztvere, kodols paliek un ir saglabājams.

Nodarbības vada ANDRIS KAPUSTS, tradicionālās kultūras pētnieks un praktiķis, folkloras kopu GRODI, MĀLIS, RĀMUPE, ARTAVA vadītājs.

Par nodarbību laikiem un vietu interesēties pa tālruni 28846708

Brīvā brīdī iesaku paklausīties šo:  http://www.youtube.com/watch?v=B2dHgl5KEyc#t=39


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru