otrdiena, 2019. gada 30. jūlijs

Aicina ma-DARA



17. augustā atpūtas pasākumā “ma-DARA” Ziemupē aicina uz plašu un izzinošu programmu 

17. augustā no pl.13 Ziemupes jūrmalā jau astoto gadu norisināsies atpūtas pasākums “ma-DARA”. Šī gada vadmotīvs ir Ceļš. “Pēc vārda definīcijas, Ceļš ir līnija, pa kuru notiek kustība. Arī sajūtu līmenī. Ceļš, kas mūs ved, Ceļš, ko mēs izvēlamies, Ceļš, kas ietver sevī sapņus, ilgas vai piepildījumu, un tajā pat laikā Ceļš kā Visuma sasaistes dzīpars - Zvaigžņu Ceļš, Putnu Ceļš, Ūdens Ceļš, Ziemas Ceļš, Ceļš Mājup.. Jautājums katram mums pašam - kuru Ceļu ejam,” saka viena no pasākuma organizatorēm Daiga Kadeģe. 

Pasākumu “m-DARA” ieskandinās Katlakalna folkloras kopa “Rāmupe”, Kurtovēnu folkloras kopa “Kurtuove” no Lietuvas, “Ritam” no Bebrenes, folkloras dziesmu un deju kopa “Svātra” no Daugavpils, jaunais un talantīgais kokles spēles virtuozs, skaņu un tehnisko izpildījumu eksperimentētājs Dzintars Lipors u.c. 

Izzinošā ma-DARA mijiedarbībā ar Mītavu sevī pulcēs gan dažādus amatu prasmju meistarus, amatniekus, tirgotājus, radošas personas. Ciemosies tāšu meistari, “BirchBirds” zīmola veidotāji Madara un Kristaps Zvirbuļi, meldru pinēja – meistare Ineta Vēvere, “Embūtes garšaugi”, “Akmens raksti”, tautas lietišķās mākslas pulciņš “Madaras” u.c. Par šī gada pasākuma mezglu ir pasludināts Velesa mezgls. “Veless - mājlopu, mijēju un tirgotāju, stāstnieku un vārdotāju, ceļinieku aizgādnis. Daudzpusīga dievība,” skaidro mezglu zinātāja un “iemezglotāja”, zīmola “Noķerts Liepājā” izveidotāja Ilze Vainovska, kas šo mezglu mācīs arī apmeklētājiem. Par līdzās esošo un bieži nemanāmo stāstīs ideālists, treneris, koučs, RTU un Mūžiglītības institūta Vitae lektors – Aivars Dresmanis. Par to, kā tiek veidotas asociācijas, lai lēni, bet pamatīgi veidotu pieprasījumu uz emocionālu lēmumu bāzes, stāstīs pārdošanas speciālists Mārtiņš Zvīgulis. Būs arī pašaizsardzības treniņš ar Pāvelu Seredu, kurš vairākus gadus nodarbojas ar cīņas sporta veidiem, pasniedz MMA un Grapplingu sporta klubā “MPD”. Ciemosies arī biedrība “ISA-AKK” (Internacionāli un Sabiedriski Aktīvo - Arboristu, Koku Kopēju biedrība), kas pastāstīs un parādīs kā rūpēties par dzīvo dabu mums apkārt. Kā arī būs iespējams tikties ar grafoloģi Anitu Milleri, kas pastāstīs cik daudz par cilvēku var noskaidrot no paraksta un paraksta atšifrējuma. 

Būs Liepājas mākslas draugu darbu izstāde un plenērs. Sīkplastikas meistars, Pūķspārna vasaras skolas pats Grāfs Pūķspārnis būs sagatavojis īpašu priekšnesumu, kā saka pats Grāfs, viņu pavadīs pa Latvijas daudzajiem nostūriem saķertie teiksmu tēli no vāravas līdz sumpurnim. 

Tējnīcā, kur dziesminieki mīsies ar dzejniekiem, piedalīsies dzejniece un dziesminiece Elīna Līce, Jana Egle, Jānis Rūcis un Austrasbērni, dzejniece Inta Švaža, Sanita Stepena, Andžejs Beļevičs, Linda Kilevica u.c. Igeta Gaiķe aicina uz darbnīcu “Pacel balsi līdz debesīm”. Igeta Gaiķe ir Rīgā dzīvojoša liepājniece. Strādā deju skolā "Dzirnas", vada savu vokālo studiju "Tev un man" un brīvās gribas ansambli Stiprās sievas, spēlē etnoprieka grupā "Ogas", raksta mūziku, studē etnomuzikoloģiju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. 

Vakara gaitā uzstāsies jaunā un talantīgā dziedātāja Aleksandra Špicberga, kuru pavadīs ģitārists Vladimirs Kudrins. Mūziķi atskaņos gan latviešu tautasdziesmas, gan tautā iemīļotas Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Raimonda Paula kompozīcijas. 

Īsi pirms saulrieta uzstāsies dziedātāja, čelliste un dziesmu rakstītāja MADARA, kas ar savu dziesmu “Esamība” piedalījās 2008. gada “Eirovīzijas” dziesmu konkursā. 

Kopīga Saules pavadīšana jūrā, sadziedoties pasākuma dalībniekiem. Uguns kuršana ar kopienu “Varabunga”. 

Pēc tam uzstāsies ritma grupa “Transcendentālē”, kura, izmantojot dažādus instrumentus un skaņas, veido ceļojumu harmonijas un ritma pasaulē. Pēc šī muzikālā ceļojuma dančus spēlēs, mācīs un iedejos folkloras dziesmu un deju kopa “Svārta” no Daugavpils. 

Pasākums ir bez ieejas maksas vai par ziedojumu pēc paša vēlēšanās, organizē biedrība “Ziemupīte”. 

“Ja arī Tu vēlies kopā ar mums radīt un darīt, mācīt vai dalīties savās prasmēs vai citās labās lietās, piesakies, zvanot t. 29400470 vai rakstot ziemupiite@inbox.lv,” aicina viena no pasākuma organizatorēm Daina Vanaga. “Kā arī dalībnieku un interesentu ērtībai no Rīgas uz Ziemupi un no Liepājas uz Ziemupi un atpakaļ kursēs īpašais pasākuma autobuss, vairāk informācijas un pieteikšanās līdz 9. augustam zvanot uz jau iepriekš minēto tālruni.” 

Vairāk par dalībniekiem un programmu pasākuma lapā - www.facebook.com/pasakumsmadara

Informāciju sagatavoja: 
Daina Vanaga 
t.26107720 
ziemupiite@inbox.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru