sestdiena, 2016. gada 13. februāris

Tiekamies saietā TREJDEVIŅI!

Ar šo gadu Latvijā, notikšanu sāk latviskās dzīvesziņas saieti TREJDEVIŅI, kas pulcēs latviešu ģimenes un dzimtas gan no visas Latvijas, gan ārzemēm.
Saieta galvenie mērķi ir:
* padziļināta latviskās dzīvesziņas apgūšana gan teorijā, gan praksē,
* iespēja saieta dalībniekiem veselas nedēļas garumā baudīt kopā būšanu ar savu ģimeni, dzimtu un tautiešiem latviskā vidē un latviskā noskaņā.

Saiets sniedz brīnišķīgu iespēju pavadīt skaistu, siltu, saulainu nedēļu vasaras nogalē gleznainajā Ziemeļvidzemē, kopā ar savu ģimeni, radiem un draugiem. Saiets tiek organizēts tā, ka radošas un attīstošas nodarbes jeb norises tiek vienlaikus piedāvātas visiem ģimenes locekļiem - gan lieliem, gan maziem, un atbilstoši katra spējām un interesēm. Norišu laikā katrs dalībnieks dodas uz to norisi, kura tieši viņam liekas visinteresantākā, un pēc tām visa ģimene atkal sanāk kopā uz ģimenēm kopīgām aktivitātēm. Saietā vienlīdz aizrautīgi varēs darboties gan tie, kuriem ir vēlme padziļināti apgūt latviskās dzīvesziņas aspektus, gan tie, kas dod priekšroku amatniecībai, rokdarbiem, muzicēšanai un dziedāšanai, gan fiziskām aktivitātēm. Būs iespēja koncertēt un spēlēt teātri, kā arī darīt vēl daudzas brīnišķīgas lietas. Vakaru noskaņu veidos tikšanās ar saieta viesiem, ugunsnotikumi, koncerti un latvju danči.
Pēc iedzīvotāju skaita Naukšēnu novada pašvaldība ir piektā mazākā Latvijā un Naukšēnu novadā atrodas lielākais drumlins Austrumeiropā — Ķoņu kalns. Nedēļas garumā saieta norise ir papildus orientēta uz dalībnieku iepazīšanos ar saieta vietu. Izzināsim Naukšēnu novada kultūrvidi, vēsturi, dabu un cilvēkiem. Naukšēniešus sastapsim gan pasniedzēju, gan saieta dalībnieku vidū. Būs iespēja piedalīties novadpētniecības mācībās, kā arī doties ekskursijās.
Ar Naukšēnu novada atbalstu saieta dalībnieki varēs izmantot Naukšēnu novada vidusskolas un Naukšēnu muižas telpas kur notiks saieta dalībnieku dzīvošana un norises.
Saieta pasniedzēju pulks vēl tiek veidots, taču jau šobrīd redzam, ka saietā būs iespēja apgūt latvisko dzīvesziņu pie tik augstas raudzes speciālistiem kā Sarmīte Strautmane (bijusī Krišmane), Valdis Celms, Juris Batņa un Aelita-Vilde Batņa, Viktors Kocēns, Roberts Šilings. Par folkloras sadaļu rūpēsies folkloras kopas “Delve” un “Putni”. Papildus, ar mērķi nodrošināt saietā akadēmiskās vides klātbūtni, tiek veiktas pārrunas par dalību saietā ar Latvijas Universitātes mācībspēkiem, t.sk. ar LU rektoru prof.Indriķi Muižnieku. Piekritīsiet, ka iespēja vienkopus dzirdēt šos lektorus un pasniedzējus, un līdzdarboties ar viņiem, nav bieži pieejama.
Saiets ritēs no šī gada 31.jūlija līdz 6.augustam Naukšēnu novada Naukšēnu pagastā. Maksa par dalību saietā pateicoties Naukšēnu novada atbalstam nav augsta. Izmantosim to!
Vairāk informācijas par saietu atradīsiet saieta mājas lapā www.saietstrejdevini.lv vai www.trejdevinisaieti.lv, turpat var arī pieteikt dalību saietā. Tā kā pats esmu saieta pasniedzēju vidū, es būtu ļoti priecīgs pavadīt šo skaisto laiku kopā ar jums. Pieteikšanos gan pārāk neatlieciet, jo dalībnieku skaits ir ierobežots.
Rīkotājs - Roberts Šilings (robertskv@tvnet.lv) 

2 komentāri:

  1. "Maksa par dalību saietā pateicoties Naukšēnu novada atbalstam nav augsta." Tikai 210.- EUR! " Izmantosim to!"

    Diezi tad kāda maksa būtu augsta? Un cik vēl šie pisnesmeņi ir noplēsuši no pašvaldības? Par tādām summām dažs ir pusi Eiropas apceļojis nevis deldējis bikses pa Naukšēnu skolas beņķiem.

    AtbildētDzēst