piektdiena, 2014. gada 21. marts

Trešās Lieldienas Lediņu kalnā

Mēs, folkloras draugi un dievturi Jelgavā vadīsim trešās Lieldienas - šīs svētdienas saullēktu un tam sekojošo saviesīgo brīvdienu. Man gribētos lūgt arī Jūs nevairīties un piedalīties! Šajā gadā atradu ideālu vietu vienīgajā Jelgavas kalnā - Lediņos. Man par iepriecinājumu to ir nopirkusi Langes saime. Taīda Lange ir tautas mūzikas augstākās raudzes speciāliste, sarakstījusi (man zināmas trīs) muzikālajai folklorai veltītas grāmatas, kādreiz vadīja bērnu folkloras grupu, pensionāre, simpatizē dievturībai. Jānis Lange bija LLU informātikas pasniedzējs, tagad čakli darbojas folkloras kopā "Dimzēns". 

Lediņu kalns administratīvi ir Jelgavas robežās, praktiski - ārpus pilsētas. Tajā aug pāris pieclatnieka ozoli ar lielisku iespēju iekārt šūpoles. Kalna pakājē tek Vircavas upe, saule lec Vircavas otrā krastā virs meža. Teritorija ir privāta un iežogota. 

Svētīsim trešo Lieldienu rītu - svētdien. Uz Lediņu kalnu braucam tā, lai 6:15 stāvam virsotnē un varam sākt. Šajā laikā saullēkts ierakstīts kalendārā, virs meža galiem sauli redzēsim 15 minūtes vēlāk.

Ģērbieties siltāk, nekā gribētos, jo rīti ir dzestri un pakājē nejūtamais vējš kalnā ir ļooti dzeldīgs. Labāk vēlāk pufaiku nomest nost...

Līdzi ņemiet pa vārītai olai, var paņemt saullēktā apsvētāma ūdens pudeli, vai pat tējas termosu, jostas un prievītes šūpoļu rotāšanai, var šādas tādas apaļas ēdamlietas (t.i., nevis pīrādziņus, bet raušus!) Priecāsimies redzot ikvienu, arī pirmo reizi nākušu!

Sīkākām uzziņām zvaniet Bišu Andrim - 29105224

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru