piektdiena, 2013. gada 16. augusts

24. augustā Ziemupes jūrmalā ziedēs „ma-DARA”



24. augustā Ziemupes jūrmalā norisināsies jau otrais brīvdabas atpūtas pasākums „ma-DARA”. Šogad pasākums plānots rāmāks un izzinošāks. Ierašanās no plkst. 14.00, skanīgā darbība no plkst. 15.00.


Plkst. 15.00 pasākumu ieskandinās Kalētu vīru ansamblis.

Pēc plkst. 15.00 Gunta Saule (tradicionālās kultūras un dzīvesziņas kopēja, latvju Dainu dievestības un pasaules uzskata pētniece, cieši saistīta ar vairākām Latviskās Dzīvesziņas un Tradīcijas organizācijām un kustībām, „Rāmupe” dalībniece) stāstīs par dzīvības ritmiem un Saules gada ritējumu. Liepājas biedrības ”Viedums” vadītājs Voldis Prancāns (zintnieks, latviešu (seno baltu) garīgās pasaules, dzīvesZIŅAS, pagāniskās reliģijas pētnieks) stāstīs par cilvēka būtības trīs savstarpēji saistītajiem veidiem: par vielisko augumu - Māras tiesu, par Laimas tiesu - laiku un dvēseli un par visus vienojošo Dievišķo aspektu jeb garu. Savukārt Katlkalna kopa „Rāmupe” un draugi šos vēstījumus ilustrēs ar atbilstošām dziesmām.


Ap plkst. 17.00 sāksies Tējnīca, kurā pie kūpošas tējas krūzes tiksies dzejnieki, dziesminieki un ikviens, kurš grib sajust un izbaudīt šos dzīves nianšu iekrāsotājus. Tikšanās Tējnīcā ir sava veida priekšnesums, sava veida saruna (reizēm monologs, reizēm dialogs). Piedalās Aivars Grava, Jana Egle, Zane Zālīte, Ritvars Rekmanis, Ineta Stadgale, jaunie Austrasbērni, Gundega Rezevska... 

Vakarā pirms saulrieta – noskaņu mūzika. Uzstāsies apvienība „Ornamets” (Laura Dudare un Dzintars Šusts), dziesminieks Mikus Straume.

Paralēli darbosies radošās darbnīcas, kurās būs iespējams pagatavot ko atmiņā paliekošu.

Kad Saule būs pavadīta jūrā, turpināsies dziesmas, sarunas un iepazīšanās pie ugunskura. Brauc, ar savu dziesmu! 

Šī gada tēma ir SAKNES. Tāpēc aicinām ikvienu padomāt, kas tad īsti mēs esam. Kas mūs nes? Kas ir tas, kas mūsos skan? Saknes ir kas tāds, kas notur mūs pie zemes, liek augt, attīstīties un ziedēt.

Ar Pāvilostas novada domes atbalstu 14.00 no Liepājas kursēs autobuss uz Ziemupes jūrmalu un 22.00 no Ziemupes jūrmalas uz Liepāju. Interesantus lūdzam iepriekš pieteikties pa tālr. 26107720.

Tos, kuri pēdējās vasaras brīvdienas vēlas izbaudīt pie jūras zem zvaigžņotajām augusta debesīm, aicinām ņemt līdzi teltis un palikt nakšņot tepat. Svētdienu pēcpusdienās no Ziemupes uz Liepāju kursē autobuss. 

Sīkāka informācija:
Daina Vanaga
Biedrība „Ziemupīte”
T.26107720, vanaga.dai@gmail.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru