otrdiena, 2018. gada 24. jūlijs

ETNONAKTS Ērmaņu muižā

Jau piekto gadu Ērmaņu muižā jūlija pēdējā sestdienā notiek mini-festivāls „Etnonakts“. Šogad – sestdien, 28. jūlijā no plkst. 19:00 darbosies brīvā skatuve, kurā savu dalību ir apstiprinājuši: mandolīnistu ansamblis „Tarkšķi“ (Iecava) un etno grupa „Jāņoga“ (Cēsis). 

Etnonakts-2018 tautas dančus spēlēs un vadīs folkgrupa “Luča”. Vārds „luča“ ir, iespējams, cēlies Latgales pusē, kas nozīmē: laimīgs, izdevīgs gadījums, vērtīgs ieguvums. Grupa dibināta 2016.gadā, tās repertuārā ir latviešu (arī igauņu, lietuviešu, portugāļu un franču) tautas dziesmas, rotaļas un danči, kas ietērpti mūsdienīgās noskaņās. 


Grupas sastāvā ir trīs profesionāli mūziķi: 

Rolands Zelčs (akordeons, balss) - studējis JMMV un RPIVA akordeona klasē, piedalījies folkoras kopās „Dandari“ un „Hāgenskalna muzikanti“, paralēli muzicē arī franču/itāļu etnomūzikas grupā „Arcandela“. 

Zane Kriumane (vijole, balss) - mūzikas terapeite, studējusi Liepājas universitātē, darbojusies folkloras kopās „Dandari“ un „Hāgenskalna muzikanti“. 

Ieva Bērziņa (kokle, stabule, perkusijas, balss) - bērnu un jauniešu folkloras kopu „Zvīgzna“, „Krulla“ un „Ciguzis“ vadītāja.

ETNONAKTS notiek tradicionāli bez apskaņošanas. Joprojām var pieteikties dalībai brīvajā skatuvē. 

Ieeja brīva. 

ETNONAKTI rīko biedrība „Ērmaņu muiža“. Projekts atbalstīts Valsts Kultūrkapitāla fonda Vidzemes reģionālajā konkursā.


Ērmaņu muiža atrodas Malienā - starp Alūksni un Liteni. Tās darbības sfēra ir vēsturiskās ēkas autentiska atjaunošana un saturisku kultūrmuižas pasākumu – koncertu, dzejas lasījumu un izstāžu rīkošana. 

„Ērmaņu muiža“ Malienas pagasts, Alūksnes novads, LV-4359 

Mājaslapas: hermannshof.blogspot.com  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru