pirmdiena, 2012. gada 26. novembris

Latviskās dzīvesziņas skola Limbažos

Roberts Šilings

Latviskās dzīvesziņas skola Limbažos aicina jaunus dalībniekus. Pirmā tikšanās 3.decembrī plkst 19.00

Mūsu senči atstājuši mums bagātīgu zināšanu mantojumu, kura nozīmi pamatā aptveram, taču saturu bieži vien līdz galam neizprotam. Šīs zināšanas iekodētas mūsu dainās, teikās un pasakās, zīmēs un rakstos, tautas dziesmās un dejās. Mēs tās redzam uz apģērba un sadzīves priekšmetiem, redzam un dzirdam Dziesmu svētkos un folkloras kopu priekšnesumos, taču bieži pat neaizdomājamies kādu dzīves gudrību tie sevī nes. Latviskās dzīvesziņas skolas mērķis ir izzināt un izprast mūsu senču atstāto informatīvo mantojumu, saprast un mācīties latvisko pasaules izpratni un tikumus, un rosināt cilvēkos vēlmi dzīvot saskaņā ar tiem.


Mēs dzīvojam laikā, kad senās zināšanas ir nodotas mums sadalītas – dziesmās, dejās, paskās, zīmēs, uz sadzīves un mākslas priekšmetiem, utt., un mēs arī mācamies tās šādi, t.i. sadalītas gabaliņos, kurš deju kolektīvā, kurš folkloras kopā, kurš bibliotēkā.   Latviskās dzīvesziņas skolas uzdevums ir apvienot senču gudrību vienotā veselumā, veidojot cilvēkos vienotu izpratni par latvisko pasaules uztveri un padziļinātas zināšanas par to.

Latviskās dzīvesziņas skola savu darbību Limbažos uzsāka pagājušā gada rudenī. Pa šo laiku esam gana daudz veikuši, mums regulāri ir notikušas gan teorētiskās nodarbības, gan esam apguvuši praktiskās iemaņas ugunsrituālos, kopīgās gadskārtu svinībās un vasaras nometnē. Šobrīd Latviskās dzīvesziņas skolā Limbažos apvieno vairāk kā 30 dalībnieku gan no Limbažiem, gan Lādes, Salacgrīvas, Straupes un pat Rīgas, kuri šogad turpinās apgūt jaunas zināšanas.

Šogad Latviskās dzīvesziņas skolā uzsāksim apmācības jaunai grupai, kurā cilvēkiem būs iespējas apgūt skolas krātās zināšanas no to pamatiem.

Pirmā nodarbība notiks Limbažos 3.decembrī plkst.19.00. Limbažu novada pašvaldības ēkas zālē, Limbažos, Rīgas ielā 16. Mīļi aicināti visi interesenti. Mācības ir bezmaksas. Papildus informācija- rakstot uz Robertskv@tvnet.lv vai pa tālr.29214946.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru