ceturtdiena, 2015. gada 16. aprīlis

ZALTIS iesaka ...

Aicinām Jūs uz Rīgas Tehniskās universitātes Kultūras centrs organizēto četru lekciju ciklu ĢEOEKOLOĢIJA UN MĒS LATVIJĀ, kuru vadīs Ludmila Kartunova - arhitektūras doktore, autore zinātniskiem pētījumiem ģeofizikā, ģeoekoloģijā, ekoloģijā, hidroģeoloģijā, ģeoloģijas un kosmiskās vides ietekmei uz iedzīvotāju veselību un saimniecisko darbību, medicīnas ģeogrāfijā:

21.aprīlī – Latvijas attīstības iespējas dabas katastrofu periodā;
28.aprīlī – Latvijas kristāliskais pamatklintājs. Kāpēc par to jāzina katram;
5.maijā – Kristāliskā pamatklintāja un nogulumiežu segas tektonika;
12.maijā – Informācijas apmaiņa starp cilvēku un dabu.

„Mēs dzīvojam uz zemes, kas kā kosmiskais kuģis pārvietojas Visumā. Ne viena mirkļa mierā – tikai kustība ar nepārtrauktām izmaiņām! Nebūsim naivi un nedomāsim, ka šis ceļš ir viegls. Pirmajā lekcijā Jūs saņemsiet informāciju par Zemes šī brīža stāvokli kosmosā un kā tas atsaucas uz organismiem. Tikpat svarīgi ir zināt, kas notiek Zemes ģeoekoloģiskā vidē. Zeme nav noliktava, no kuras mēs ņemam visu, kas mums nepieciešams. Zeme – dzīvs organisms, kurš mijiedarbojas ar cilvēci, dāvinot mums savu enerģiju, vielu, informāciju. Par to runāsim pārējās trīs lekcijās. Zeme ir mūsu dzīvais partneris. Ar partneriem jāsastrādājas godīgi, ņemot vērā to intereses.

Latvijā ir daudz problēmu: demogrāfija, liela migrācija, bezdarbs un citas. Boltons Strafords Bērds (Bolton Stafford Bird) uzskata, lai atrisinātu problēmas, jāpaceļas augstākā līmenī pār tiem apstākļiem, kuros šī problēma radusies, un jāmēģina to aplūkot no ārpuses. Pamēģināsim arī mēs atrast netradicionālu risinājumu savām problēmām,” tā Dr.arh. Ludmila Kartunova.

Aicinām pievienoties radošajam ceļojumam zināšanu jūrā kopā ar lektori un domubiedriem. Lekciju apraksts pielikumā.

RTU Kultūras centra vadītāja Asja Visocka

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru