trešdiena, 2014. gada 29. oktobris

Tradicionālās dziedāšanas skola Rīgas RITUMĀ

Lai arī ziemas laiks ir mazāk saistīts ar dziedāšanu. Un tomēr, - arī ziemas un tumšajā laikā bez dziedāšanas un bez balss neiztiek. Ziemas dziesmas un ziemas balsis ir citādas, kā pavasarī un vasarā, kad dziedāšanai ir daudz telpas un brīva gaisa. Rudens un ziemas laika tradīcijās dzied maskotie no sētas un sētu, no saimes pie saimes iedami. Mārtiņbērni un Čigāni dzied istabā ienākuši. Ir zināmas arī daža laba vakarēšanas noskaņām piemērota dziesma.

Dziesmu un dziedāšanas skolai piemērots laiks ir arī ziemā.

Jebkuŗš, kuŗš jūtas ieinteresēts rast sapratni par tradicionālo (jeb etnogrāfisko) dziedāšanu, uzzināt to, kuŗas ir rudens/ziemas laikā dziedamās dziesmas un kā ziema dabā saskaņojas ar mums pašiem ziemā, iejusties tajā, ko mūsu balss dara ziemā, IR AICINĀTS PULKĀ!

TRADICIONĀLĀS DZIEDĀŠANAS STUNDAS NOTIEK OTRDIENĀS NO 17.00-18.30 KULTŪRAS UN TAUTAS MĀKSLAS CENTRĀ "RITUMS" (Vecrīgā, Jaunielā 29a)

Dziedāšanu māca tradicionālās kultūras, dziedāšanas un folkloras praktiķis, pieredzējis skolotājs, vairāku Rīgas un Latvijas novadu folkloras kopu vadītājs ANDRIS KAPUSTS

Priekšzināšanas vai iepriekšēja pieredze dziedāšanā, tradīcijā vai mūzikā nav noteicoša.

Pieteikšanās un uzziņas pa tālruni 28846708 (Gunta)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru