trešdiena, 2017. gada 22. novembris

Velkam svētkus kalniņā ...

Svētdien, 2017.gada 3.decembrī no plkst. 16.00 Bluķa vakars un Egles iedegšana Katlakalnā

VILKSIM SVĒTKUS KALNIŅĀ kopā ar Katlakalna folkloras kopu RĀMUPE

Nāc kopā ar mums vai sagaidi mūs savā sētā un pievienojies!

Bluķa ceļš: Katlakalna Tautas nams – Pļavniekkalna iela – Naudītes iela – Asteru iela - Krizantēmu iela – Bērzu iela - Pļavniekkalna iela – Tautas nams

Bluķa Ugunskurs pie Katlakalna Tautas nama, laba vēlējumi, egles iedegšana, dziesmas, danči un rotaļas, zirņi, pīrādziņi, karsta tēja.

Uz svētkiem nākot, ņem līdzi cienastu groziņā, lāpu vai dzīvās gaismas lukturi, ziedojumu ugunij!

Nodrošināsim sev, saviem tuviniekiem, savai mājai, novadam un Latvijai nākamajā Saules gadā labu veselību, aizsardzību un izdošanos darbos!

Kad dienasgaismas vismazāk, kad Saule tikko pakāpusies pie apvāršņa, jau laižas lejup... Kad nakts melnums visdziļākais un melnāķais... tuvojas ziemas vidus. Saule nolaidusies pašā debesu kalna pakājē. Tuvojas gada īsākā diena. Un tieši tad, - tieši tai tumšākās un garākās tumsas vidū atdzimst jaunā saule. Mēs to svinām. Un mūsu senči gadu simtos to ir svinējuši. Un svinējuši Saules atgriešanās laika gaidīšanu un piesaukšanu. Un tā notiks - pēc tam, kad gada tumšākais punkts būs sasniegts atkal lēnām, dienu pa dienai vairāk un vairāk atgriezīsies dienas gaismas spozme un saules siltums. Jau izsenis, kopš aizlaikiem bijis tā, ka gada laika brīdī, kad gaismas vismazāk, ļaudis vakaros sanāk kopā un sāk vilkt gaismu kalnā, svētkus kalnā tā simboliski apliecinādami savu klātesamību un atbildību par to, kas notiek pasaulē.

Arī mēs, Katlakalna folkloras kopa RĀMUPE, jau vairākus gadus decembra sākumā aicinām katlakalniešus, mūsu domubiedrus un draugus būt kopā, lai gūtu stiprinājumu un svētību paši sev, savai ģimenei, dzimtai, tautai, sētai, valstij un zemei. Lai saskaņotos ar saules un dabas ritmiem. Lai skandinātu, iedziedātu un iedejotu priecīgo laiku, saules atgriešanās laiku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru