otrdiena, 2015. gada 15. decembris

„Latviskā dzīvesziņas paSaule” turpina augt


Latviskās dzīvesziņas interneta krājums www.dzivotprieks.lv, kustība „Spēkozols”, tradīciju kopa „Ābols” ir iniciējuši Latviskās dzīvesziņas notikumu un kopienu kartes izveidi. Jau šobrīd uz entuziasma pamata tiek izmantota Google karte, ievietojot tajā informāciju par kopienām un gaidāmajiem pasākumiem, šo pagaidu versiju - paraugu var apskatīt www.latviskadziveszina.lv .

Iecere ir atrast vienu latvieti katrā pagastā un katrā latviešu kopienā ārvalstīs, lai šie cilvēki, regulāri papildinot informāciju kartē, dalītos ar informāciju par latviskās dzīvesziņas notikumiem, par kopām, kopienām (atrašanās vieta, kontaktinformācija, apraksts), gan pasākumiem, semināriem, radošajām darbnīcām utml., gan Gadskārtu svētkiem, gan Latviskās dzīvesziņas atbalsta punktiem.

Tādēļ arī vēlamies izveidot interneta Karti, kā latviskās dzīvesziņas sadarbības tīklu.

Plānots izveidot jaunu programmatūru, lai katra pagasta/novada pārstāvis pats (varbūt arī Tu) varētu regulāri ievadīt informāciju par savā pusē notiekošajiem pasākumiem, kas izzina un daudzina latvisko dzīvesziņu. 
 
Sadarbībā ar Projektu Banku, kas ir kolektīvā atbalsta platforma, mēs ceram uz Jūsu iesaisti un atbalstu šā projekta realizācijā. Par saziedotu naudu tiks piesaistīts profesionāls programmētājs, kas izveidos karti, lai to būtu ērti lietot gan informācijas ievietotājiem, gan meklētājiem. Tā ir platforma sadarbībai atbilstoši mūsdienu prasībām, kas pēc tās izveides būs pieejama bez maksas.

Mēs esam spēruši lielu soli pretī sadarbībai un mūsu vienotībai, lai kopā augtu latviskajā dzīvesziņā. Laiks ir palicis pavisam nedaudz (projekta finansējuma piesaiste ir līdz 19. decembrim), lai atbalstītu kartes izveidi.

Ja arī Jūs saredzat nepieciešamību realizēties šim projektam, atbalstiet to!

Ziedot Jūs variet https://projektubanka.lv/projects/latviskas-dziveszinas-pasaule

Ja rodas kādi jautājumi, vai nevarat ziedot, izmantojot www.projektubanka.lv, lūdzu, zvaniet 29289859 (Inese Krūze)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru