trešdiena, 2019. gada 17. aprīlis

Latviskā dievestība

2019.gada 26.aprīlī plkst. 19.00 Zināšanu telpā ZIKURĀTS Laika un telpas attiecības latviskās dievestības priekšstatos – ar stāstījumu un aicinājumu uz sadziedāšanu viesos domubiedru kopa no Latvijas Dievturu sadraudzes Daugavas saimes.
Mūsu tradīcijā Laima ieliek mūs laikā un Māra ieliek mūs vielā. Laima pārvalda likteni – tā liek, raksta mūžu, liek savus lēmumus, kuriem nevar pāri kāpt, bet nav tā, ka mums būtu kāda bezcerīga attieksme pret nolemto. Mums Laimas likumi ir jāzin un jāievēro, ar tiem jārēķinās – šādi būtu labi saprast Laima lēmumu nepārkāpjamību. Te stāsts par zinošu un atbilstīgu rīcību. 

Reizēm Laima un Saule ir viens – Laima var būt Saule māte, Saules meita un arī Saule pati. Saule ir tā, kura mums laiku nosaka un Laima tai laikā savus rakstus ieraksta.

Savukārt Māra ir vieliskās pasaules pārzinātāja un valdītāja – no Māras mums vieliskais augums un arī mūsu velis, kurš ir caurspīdīgāks un vieglāks kā vieliskais raupjais augums. Tomēr visbiežāk velis, lai arī vinš sastāv no vielas, mums nav redzams un nav sataustāms. Vieliskais augums ierakstās laikā – tas ir laicīgs, tomēr tas ir ne tikai laicīgs, jo no senčiem viņam līdzi tiek dotas zināšanas, pieredze, ko nevar vienmēr viegli aptvert un saprast. Tas ir arī pārlaicīgs – viņā ir kāda pārlaicīga daļa, kas Dievam un tikai.

Šai tikšanās reizē mēs parunāsim un padziedāsim par to, kas ir Laima un Māra mūsos katrā, arī par to, kas viņas ir un kā tas atbalojas tautā, zemē un kosmosā, un ko ir labi par viņām un pasaules likumsakarībām zināt.

Pieteikšanās : https://www.cognitoforms.com/Zikurats/LatviskāDievestība26aprīlīPlkst19002100

Dalība : Ziedojums enerģijas apmaiņai

Adrese: Bruņinieku iela 36, 2. stāvs.
Ārdurvju kods 3658A

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru