otrdiena, 2018. gada 29. maijs

Uz IELĪGOŠANU aicina Latvijas Dievturu sadraudze

2018.gada 8.jūnijā plkst. 17.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas (Brīvības ielā 49/53) 2.stāvā, Lasītāju zālē Latvijas dievturu sadraudze aicina uz Jāņu ielīgošanas dziesmu ritiem.

Tuvojas Jāņi, Vasaras saulgrieži. Gada vieni no populārākajiem un tautā iemīļotākajiem svētkiem. Tā vai citādi tie tiek svinēti it visur, gandrīz katrā saimē un sētā, katrā ģimenē, katrā domubiedru kopā, katrā draugu un kaimiņu pulkā. Tomēr neba visi zin, kas tad īsteni Jāņi ir un kā tie  tradicionāli svinami, kādi ir vispatiesākie un dziļākie Jāņu laika rituāli. 

Šīsreizes Latvijas Dievturu sadraudzes rīkotā tikšanās un dziesmu riti būs veltīti tieši šim – Jāņu, Vasaras saulgriežu, laika sajūtas izzināšanai, dziesmu un simbolu, tradīciju un rituālu apguvei, izziņai. Dziedot un rotaļās ejot. 


Foto: Aldis Jonikāns

Dziedāšanas ritus vadīs folkloras kopas Laiva vadītāja un dievture Anda Ābele. Kopā izdziedāsim Dieva, mītoloģiskās un citas Jāņu laika dziesmas. Tāpat arī iemācīsimies kādu tradicionālu lietuviešu vasaras vidus un Rasas svētku laika dziesmu un iziesim rotaļas.

Aicinām visus, kas vēlas kopā izzināt, mācīties un piedzīvot kopā būšanas un kopādziedāšanas prieku

Aicinām ikvienu - neatkarīgi no iepriekšējo zināšanu un pieredzes  lieluma un dziļuma.

Katrs brīdis ir īstais sākt Tradīciju izzināt, izdziedāt, piedzīvot!!! Laipni gaidīts ikviens!

Sarīkojums notiek sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku. 

Sīkākas ziņas:
tālr.:27811297
e-pasts: saulegunta@gmail.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru