svētdiena, 2016. gada 24. jūlijs

Aicina Dzīvesziņas skolas Vasaras nometne

Dzīvesziņas skolas" astotā vasaras nometne norisināsies no 11.-14. augustam jaunuzbūvētajā Lokstenes svētnīcā saliņā uz Daugavas, Pļaviņu novada, Klintaines pagasta "Liepsalās".

Šī gada nometnes galvenā tēma būs veltīta latviskajiem rituāliem un svētnīcai. Četru dienu laikā kopīgi apgūsim jaunas teorētiskās un praktiskās zināšanas par latvisko dzīvesziņu, seno amatu prasmes, dosimies ekskursijās pa apkārtni, atpūtīsimies pie dabas, muzicēsim un dancosim, stāstīsim stāstus un dalīsimies pieredzē, lai savstarpēji sapazītos, gūtu iedvesmu un patīkami pavadītu laiku savējo pulkā. 

Jau šobrīd savu dalību nometnē apstiprinājuši zinoši un pieredzējuši lektori un seno arodu meistari - mākslinieks, latvju rakstu un zīmju pētnieks Valdis Celms, dejas skolotājs un pētnieks Ernests Spīčs, rakstniece Eva Mārtuža, akmeņu un vietvārdu pētnieks Ivars Logins, tautas daiļamata meistare Ausma Spalviņa, seno apģērbu darināšanas meistares Madara Briede un Aija Brikmane, senlatviešu dzīvesziņas pētnieks un praktiķis Jānis Kušķis, Svētes domubiedru kopas, latvisko gadskārtu godu organizētājs Andris Žukovskis jeb Bišu Andris, Kokneses folkloras kopa "Urgas". Par jaunās svētnīcas idejas tapšanu un realizēšanas gaitu mums pastāstīs svētnīcas īpašnieks un idejas autors, "Liepkalnu" maizes ceptuves īpašnieks Dagnis Čākurs.

Vairāk par nometni, dalības iespējām, lektoriem un pieteikšanos meklē nometnes mājas lapā: http://dziveszinasskola.weebly.com/

Jautājumu gadījumā droši sazinies ar Annu: 22495915, Antru: 26238994 vai Ivo: 26332657, e-pasts: palelione@gmail.com

Uz tikšanos nometnē!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru