pirmdiena, 2015. gada 27. aprīlis

Hanzas ielas 2a koku un vēsturiskās apbūves nosargāšanas sakarā

Paldies Jums visiem, kas atsaucāties Hanzas ielas iedzīvotāju lūgumam kopā mēģināt nosargāt 18 kokus un vēsturisku apbūvi Hanzas ielā 2a, kā arī izteicāt savu viedokli un aicinājāt savus draugus, kolēģus un zaļi domājošos cilvēkus  nepalikt vienaldzīgiem.

Viedokļu izteikšana noslēdzās 15. aprīlī un, kā liecina www.eriga.lvpubliski pieejamā informācija, savu viedokli ir pauduši 341 cilvēki, kā arī vairākas  biedrības, kas ir augstākā sabiedrības līdzdalība  jautājumā par koku ciršanu Rīgā kopš 2012. gada (dati: www.eriga.lv); augstāka līdzdalība ir bijusi tikai 2012. gadā, kad sabiedrības spiediena rezultātā netika dota atļauja koku ciršanai Kr. Valdemāra ielā. 


Ir noskaidrots, ka Rīgas pilsētas būvvaldē  tapis Ziņojums, kur apkopoti iedzīvotāju argumenti.  Jautājumu par koku ciršanu plāno izskatīt Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas  sēdē 5. maijā, bet šobrīd darba kārtība vēl nav paziņota (šeit tuvākā: www.rpbv.lv/padome/12).

Uz šo sēdi var ierasties jebkurš un klātienē vērot sēdes gaitu, kā arī izteikties par koku ciršanas jautājumu.
Viedokļi ir izteikti, sabiedrības aktivitāte ir bijusi necerēti augsta.

Ceram, ka atbildīgās amatpersonas pirms lēmuma pieņemšanas  iepazīsies ar sabiedrības paustajiem argumentiem un ņems tos vērā.

Lūdzu painformējiet arī savus draugus par kopā sasniegto un sekojiet līdzi informācijai par plānoto sēdi, kurā tiks lemts par koku izciršanas jautājumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru