svētdiena, 2014. gada 1. jūnijs

ZAĻĀ diena pie Zvārtas ieža


Viszaļākajā laikā starp Jāņiem un Pēteriem, 28.jūnijā Zvārtes ieža pļavās atkal aicinām zāļu sievas un vīrus, ārstniecības augu audzētājus, praktiķus un vecmāmiņas gudrību mantiniekus, kuri vēlas ar citiem dalīties un paši ko jaunu uzzināt.

Norises vieta - Amatas novads, Drabešu pagasts, Gaujas nacionālā parka Zvārtes ieža apmeklētāju centrs.

Zvārtes svētku laikā notiks piektais Ārstniecības un ēdamo augu seminārs, botāniskā ekskursija, Zaļais tirgus, Daigas Liepas pirtslietu un Zigrīdas Tauriņas keramikas darbnīca.

Svētku programmā visu dienu Zvārtes ieža seno un mūsdienu fotogrāfiju izstāde un ārstniecības augu brīvdabas ekspozīcija.

No pulksten 11.00 līdz 16.00 lekcijas un diskusijas par ārstniecības un ēdamajiem augiem.

Par senajām Amatas novada dziedinātājām, izmantojot etnogrāfiskos materiālus, stāstīs kultūrvēsturniece Indra Čekstere. Farmācijas doktore, un grāmatu autore Vija Eniņa iepazīstinās ar mūsdienu pētījumiem drogu maisījumu gatavošanā un dažādām ārstniecības augu saglabāšanas metodēm. Enerģiskā uzņēmēja un mājražotāja Lorita Miķelsone dalīsies ar pieredzi dabiski žāvēto ķiploku pulvera gatavošanā un par jaunākajiem atklājumiem ķiploku dziednieciskajās spējās. Pēc teorijas sekos prakse - pārgājiens pa apkārtnes pļavām un mežmalām iepazīstot augus dabiskajā vidē.

Svētku dalībnieki varēs nogaršot zāļu tēju no lielā katla.

Pasākumu rīko: Nodibinājums „Gaujas nacionālā parka fonds”, atbalsta SIA GNP Informācijas centrs un Amatas novada dome.

INFORMĀCIJA:

Par semināru - lūdzu rakstīt un jautāt Draugos Līgai Eglītei (

Par dalību Zaļā tirgū - lūdzu rakstīt amatas.tic@gmail.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru