otrdiena, 2012. gada 25. septembris

Latviskās Dzīvesziņas skola

Pietuvojies rudens. Esam sākuši daudzināt jaunos guvumus gan mūsu dārzos, laukos un tīrumos, gan dravās un citviet, kur raža vērtējama. Arī citus vasaras pieredzes guvumus.

Tā nu tas ir, ka lielākajai daļai no tiem, kas savās ikdienas gaitās tālāk no laukiem un mežiem mīt un savu dzīvi vairāk pilsētniecisku vada, rudens ir laiks, kad atsākt rudens darbus. Un viens no  gana nopietniem rudens-ziemas-pavasaŗa sezonas darbiem ir mācīšanās darbs. Arī Dzīvesziņas skolā.

Šai sezonā mūs gaida mazas pāmaiņas: turpināsies mūsu sadarbība ar Kaŗa muzeju, taču no  šī gada rudens tā būs Latviskās Dzīvesziņas centra ZALTIS Dzīvesziņas skola. Latviskās Dzīvesziņas skola, sākusies kā Latvijas Dievtuŗu sadraudzes un Latviešu Nacionālistu kluba sadarbības projekts, tagad, sadarbībai paplašinoties izvērsusies kā Latviskās Dzīvesziņas centra ZALTIS Dzīvesziņas skola.

ZALTIS ir nevaldības organizācija, kuŗā apvienojušies domubiedri: Latvijas Folkloras biedrība, Folkloras informācijas centrs, biedrības Tava skola un Lauku pirtnieki, Latvijas Tradicionālās kultūras asociācija, Kultūras un izglītības studija Talantu pilsēta, un, protams, Latvijas Dievturu Sadraudze, kuŗas ierosmē ZALTIS tika dibināts.

Tik daudz par jaunumiem, bet pats svarīgākais un konkrētais – ZALŠA Latviskās Dzīvesziņas skolas Rudens nodarbību cikls sāksies

sestdienā, 6.oktobrī - dosimies braucienā uz Ziemassvētku kauju muzeju.

Izbraukšana - no Kaŗa muzeja (to vēl precizēsim) ap 9.00 -
Ziemassvētku kauju vieta un piemiņas zīme - 10.00
Ziemassvētku kauju kritušo apbedījumu vietas - 11.00
Izbraukšana uz Muzeju (ap 5 km no piemiņas zīmes) - 11.30
Ziemassvētku kauju muzejā - 12.00 – 16.00 – Muzeja apskate un Saruna – Latviešu kaŗavīrs Dvēseļu putenī –  Veļu laiks – laiks pārdomām par mūsu senču veikumu mūsu nākamībai – šai reizē saruna par Karavīriem, par varonību, par drosmi, par spēku un pārliecību, par ticību savai zemei, savai valstij, savai tautai, - sarunu vada Ziemassvētku kauju muzeja vadītājs Dagnis Dedumietis un Latvijas Dievtuŗu sadraudzes dižvadonis Valdis Celms
Atgriešanās Rīgā - plkst. 17.00

Pieteikšanās un dalības maksa (Ls 8,- ) iemaksa ZALŠA kontā līdz 28.septembrim

Rekvizīti: Biedrība Latviskās Dzīvesziņas centrs ZALTIS, Reģ.nr. 40008188441
Bankas konts : Swedbank LV32HABA0551032684464
Adrese: Lubānas iela 60 k-3 - 4, Rīga, LV1073

Latviskās dzīvesziņas centra „ZALTIS”
valdes priekšsēdētāja
Gunta Dombrovska (Gunta Saule)
Tālr.: 28846708
biedriba.zaltis@gmail.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru