piektdiena, 2017. gada 14. jūlijs

RĀMUPE. Vasaras Dziedāšanas skola Baltinavā

Laikā no 4.-6.augustam Baltinavas novadā norisināsies ikgadēja folkloras kopas Rāmupe rīkotā Vasaras Dziedāšanas skola. Kā ik gadu, tā ir atvērta arī citiem tradicionālās kultūras, dziedāšanas, mitoloģjas un novadpētniecības interesentiem.

2017.gada Vasaras skolas Cilvēki – rīkotāji, uzņēmēji, vadātāji, ... - Baltinavas etnogrāfiskais ansamblis, Sandis Laime, Ivars Logins, Aīda Rancāne, Andris Kapusts, ... Gunta Saule :) un katrs Vasaras skolas dalībnieks Pats.

Norise - 

Piektdiena, 4.augusts –

no 18.00 – ierašanās, iekārtošanās viesnīcā (nakšņosim Baltinavas Kristīgās internātpamatskolas dienesta viesnīcā, maksa par nakti – 3,95),

19.00 - satikšanās un sadziedāšanās ar Baltinavas etnogrāfiskā ansambļa dalībniecēm,

[... atkarībā no vēlmēm, noskaņojuma, iespējām utt... Sanda Laimes stāstījums par Dāvi Ozoliņu un viņa pētītajām mītoloģiskajām tēmām (notiks piektdienas vai sestdienas vakarā)]

Sestdiena, 5.augusts – pēc pašu saorganizētām brokastīm dodamies ceļojumā visas dienas garumā (ierēķinot arī kādu iespēju un vietu, kur pusdienojam, kā arī peldēšanās pauzes) ... iespējamās apceļojamās vietas - Baltinavas Novadpētniecības muzejs, Motrines ezers, Ābelenes (Puncuļovas) pilskalns, Alotāju kalns, Nūmernes valnis, Brieksīnes kalns, Ploskīnes Lielais Vella akmens, Olūtovas avots, Pliešovas dižozols ...

- Vakarā (pēc vakariņām :) rēķinamies, ka dodamies svētīt Vasaras Māru.

Svētdiena, 6.augusts –
pēc brokastīm varam vēl ko aplūkot vai apciemot, kas varbūt ienāk prātā laika gaitā vai ko neesam paguvuši iepriekšējā dienā. Pēcpusdienā dodamies mājup.

Pa ceļam uz mājām ir iespēja apmeklēt Lokstenes svētnīcu un piedalīties Rudzu Māras daudzinājumā. Sākums plkst. 16.00.

Vasaras skolas laikā paši nodrošinam – brokastis un vakariņas (viesnīcā būs ūdensvārāmais un ledusskapis, ko varēsim izmantot)

Vasaras skolas līdzfinansējums no katra dalībnieka ~ 25, - Eiro (summā ietverts - naktsmītnes, lektori, gidi, bet summa var mazliet mainīties atkarībā no dalībnieku skaita)

Aicinājums pieteikties līdz 27.jūlijam (bet jo ašāk dosiet 'Jā' vārdu, jo labāk)

P.S.: Paredzēts daudz dzīvoties brīvā dabā - iet mežos, krūmos, kāpt kalnos utt...


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru